Dirigent » Schola Maastricht

Spring naar hoofdtekst

Dirigent: Hans Leenders

Hans Leenders (2023)

Hans Leenders is artistiek leider van het professionele kamerkoor Studium Chorale, Schola Maastricht, Marktconcerten Kopermolen Vaals en het orgelfestival L'Europe et l'Orgue. Tevens was hij gedurende vele jaren artistiek adviseur van het Nederlands Gregoriaans Festival en gastdocent voor gregoriaans aan de Folkwang-Universität der Künste Essen. Momenteel is hij hoofdvakdocent orgel én koordirectie aan het Conservatorium Maastricht.

Hans Leenders is cantor-organist van de OLV basiliek te Maastricht (Séverin 1652 en Müseler 1765) en titulair-organist van de Kopermolen te Vaals (Hilgers 1765).

Als componist van met name vocale muziek, profileert hij zich de laatste jaren steeds meer. Met name te noemen zijn Patina, een muzikale theatervoorstelling voor koor en slagwerk, een nieuw Requiem voor de Nederlandse kerkprovincie en De Veertien Stonden, een oratorium voor twee orgels en koor op tekst van Guido Gezelle, uitgegeven bij Ascolta Music Publishing. In 2023 verscheen de CD "Hans Leenders a musical portrait" bij Aliud Records.